De Infine Jaarrekening beschikt over de mogelijkheid om de gegevens uit de balans en de winst- en verliesrekening te exporteren naar uw fiscale softwarepakket.
Op dit moment kan er geëxporteerd worden naar:
• | Elsevier BAS Programma / Elsevier VPB Programma |
• | Kluwer Belastingpraktijk (Compact) |
• | Primaccount FiscaalManager |
De werkwijze is als volgt (dit is voor alle fiscale pakketten hetzelfde):
• | Ga naar Export -> Fiscaal |
• | Selecteer het fiscale programma waar u mee werkt |
• | Selecteer het boekjaar voor de export (dit is normaliter het boekjaar van de jaarrekening.) |
• | Voor alle hoofdrubrieken in de Infine Jaarrekening moet worden aangegeven onder welke exportcode het saldo geëxporteerd moet worden. Door het vinkje ‘Standaard exportcodes overnemen’ aan te vinken, wordt de standaardindeling van deze exportcodes overgenomen. U kunt deze indeling in een volgende stap indien gewenst aanpassen. |
• | In dit scherm heeft u de mogelijkheid om de rubricering aan te passen. Links staan alle hoofdrubrieken die een saldo hebben (in dit jaar óf in vorig jaar). Rechts staan de exportcodes zoals deze in het fiscale programma gebruikt worden. Door op het plusje voor de exportcode te klikken, kunt u zien welke rubriek aan deze exportcode gekoppeld is. |
• | Wanneer u een rubriek aan een andere exportcode wilt koppelen, selecteert u links deze rubriek. Vervolgens sleept u deze rubriek rechts naar de gewenste exportcode. |
• | Selecteer of u de vergelijkende cijfers van het voorgaand boekjaar wel of niet mee wilt nemen in de fiscale export door het vinkje linksonder in het scherm aan of uit te zetten. |
• | Klik op Exporteren om het exportbestand aan te maken. Standaard wordt deze opgeslagen met de bestandsnaam ExportFiscaal20??.xml in de map waarin ook de Jaarrekening zelf staat. Kies Exporteren als om zelf een map te kunnen aangeven. |
• | Het bestand kan nu geïmporteerd worden in uw fiscale programma. Zie de handleiding van uw fiscale programma voor meer informatie over het inlezen van cijfers in XML formaat. |